Summersport camp!!! - Reisverslag uit New Delhi, India van nynke karrenbeld - WaarBenJij.nu Summersport camp!!! - Reisverslag uit New Delhi, India van nynke karrenbeld - WaarBenJij.nu

Summersport camp!!!

Door: Nynke

Blijf op de hoogte en volg nynke

26 Maart 2007 | India, New Delhi

Beste familie, vrienden en/ of kennissen,
Het is eindelijk zover, ik zit nu samen met Klaas (een klasgenoot) voor 3 maanden in India. Na drieënhalf jaar studie aan het HIS ga ik mijn studie afronden door middel van een afstudeerproject. Door het runnen van ons project dragen we bij aan de ontwikkeling van het (sport-)onderwijs in een arm deel van India.

Het project
In India gaan we een project opzetten en uitvoeren voor kinderen uit de lagere klassen van de samenleving. Deze kinderen zitten op een boardingschool (soort kostschool) in Nareshwadi, een klein plaatsje in de buurt van Bombay. Deze school bestaat uit niks anders dan een kaal gebouw zonder attributen (alleen één voetbal!). 500 kinderen wonen hier het hele jaar door maar hebben geen mogelijkheden om te sporten.
We gaan hier aan de slag met kinderen van 7 tot 14 jaar, die in de zomervakantie niet naar huis kunnen omdat ze hun ouders verloren hebben aan aids! Ook heeft de familie geen mogelijkheid/ zin om de kinderen in huis te nemen. Het gaat hier om zo’n 30 tot 40 kinderen.

Dit houdt in dat hele jonge kinderen al op zichzelf aangewezen zijn. Om de kinderen toch een gevoel van vakantie te geven proberen we ze, gedurende twee maanden, een sportief- en leerzaam dagprogramma aan te bieden.

Met het programma hebben we twee hoofddoelen. Op de eerste plaats de kinderen een onvergetelijke vakantie bieden. Door middel van sport, spel en andere activiteiten, wat ze absoluut niet kennen, proberen we deze kinderen even kind te laten zijn.

Ten tweede proberen we de kinderen iets te leren van bekende en (voor hun) onbekende sporten en spelen. Dit willen we bereiken door sportmateriaal aan te schaffen die ze ook kunnen gebruiken binnen het onderwijs. Er is een lokale vrijwilliger aangewezen die na de zomervakantie de sportlessen wil gaan verzorgen. Door ons project kunnen we reeds bekende sporten en spellen optimaliseren en kan deze vrijwilliger zijn arsenaal aan sportactiviteiten uitbreiden. Zo hebben ze er blijvend profijt van. Ook de andere 500 kinderen die na de vakantie terug komen, leren dan sporten zoals wij dat hier ook hebben geleerd. Sporten is heel belangrijk omdat het vaak voor kinderen een uitlaat klep is, daarnaast brengt het ze bij elkaar, ze leren samenwerken maar boven alles: het maakt kinderen blij!!

Zoals je merkt is alles bijna geregeld, maar helaas zitten er ook aan dit project onvermijdbare kosten. Om dit project echt tot een succes te maken en te zorgen voor continuering van het plan willen we bruikbare materialen aanschaffen. Hiervoor zouden we graag willen rekenen op een geringe bijdrage van onze familieleden, vrienden en kennissen. Een eventuele bijdrage (elk gering bedrag is welkom) kan op deze school 500 kinderen blij maken.

Tijdens ons project houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen in Nareshwadi. Zo kan je zien welke activiteiten we ontplooien door middel van jullie bijdrage. Ook houden we een weblog bij met foto’s, verhalen en gebeurtenissen waardoor je ons project kan volgen.

Samenvatting
Wie: Nynke Karrenbeld & Klaas Haveman
Plaats van bestemming: Nareshwadi (India)
Vertrek: 4 april 2007
Terugkomst: 20 juni 2007
Weblog: nynkeinindia.waarbenjij.nu

We stellen het zeer op prijs wanneer u een bedrag over heeft voor het project. U mag het dan storten op rekeningno. 49.10.21.968 ten name van Stichting Atma Mumbai Nederland, ondervermelding van “gift summercamp” in Rotterdam. We garanderen dat je bijdrage uitsluitend gebruikt wordt voor het summercamp-project.

(link van donateur Jelte van der Laan: www.vadela.org)

• 04 April 2007 - 08:52

Thyske:

hai skat! ik zie dat je erg je best hebt gedaan de site wat op te leuken ;) hehehe "jaja ik weet het, geen tijd voor gehad'. ben in ieder geval de eerste die iets post!
    t is nu 11 uur in de ochtend dat jij weg bent gegaan en weet effe niet meer wat ik ga doen vandaag.....
    vandaar het versturen van deze dikke knuvvel!!!! ( beetje op nifo blijven hè?)
    hoop snel wat te horen,
    kus, poesmoeder

• 02 Mei 2007 - 19:01

Jan Vriend:

Hallo Ninke,
    We hebben een gift overgemaakt voor het summercamp. We wensen jou en Klaas veel succes met jullie project.
    Groeten,
    Marianne en Jan (overburen op nr. 70)